🖤 Při nákupu nad 2.500 Kč hrdá DYKKA plátěnka jako dárek 🔥

4 LGBTQ+ lyžařská střediska, kde vám bude teplo i v zimě

Ačkoliv sníh na některých místech v ČR už roztál, zima ještě neskončila! Pokud si chcete ještě užít sněhové radovánky v LGBT+ společnosti, vydejte se do těchto destinací.

LGBTQ-friendly-lyzarska-strediska-1

1. Val Thorens

Toto lyžařské středisko se nachází ve francouzském Savojsku, nedaleko hranic s Itálií. Proč je důležité? Každý rok se tu koná LGBT+ lyžařský týden a ani letošek nebude výjimkou. Chcete-li si tedy užít největší lyžařský areál na světě s trasami pro lyžařstva všech schopností, vyznačte si v kalendáři data od 16. do 23. března 2024 a vyberte si jedno ze třech vstupných na webu festivalu (za 499, 889 nebo 1 009 eur).

2. Kitzbühel: seriál Kitz

Kromě toho, že je Kitzbühel vyhlášená lyžařská destinace, je to také místo, na kterém se odehrává kriminální seriál Kitz, na který se můžete juknout na Netflixu. Příběh mnichovské teenagerovské party zahrnuje nejen napětí, ale i LGBTG+ romantiku.

3. Sölden: lyžařský týden pro gaye

Nejen ve Francii se odehrávají LGBT+ lyžařské akce. Rakouský Sölden se může také pochlubit týdnem nabitým lyžováním, parties, hudbou a kabaretní zábavou. Máte soutěživého ducha? Tak to si nenechte ujít závod na lyžích/snowboardech – i když nebudete nejrychlejší, pořád budete moct vyhrát cenu za nejlepší kostým nebo za čas sjezdu, který bude nejblíž průměru mistryň převleku Sindy Sinful a Miss Latoyi!

4. Turín: italské hlavní město lidských práv

A na závěr si dáme místo konání zimních olympijských her v roce 2006. Na své si přijdou ale i ti*y z vás, co příliš sportům neholdují. Věděli*y jste třeba, že se ve městě v dubnu koná nejstarší evropský LGBT+ filmový festival? Nebo že se tu v roce 1971 konal protest proti sexuologickému kongresu? A kdo ví, možná se časem dočkáme i plánovaného muzea LGBT+ historie…

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz